søndag 4. mars 2012

Jaktprøvedebut!

Da har Imo debutert på jaktprøve, og vi må si oss veldig fornøyd selv om det dessverre ikke var fugl i slippene hans. Det er alltid litt spennende å se hvordan en unghund takler "jaktprøvestresset", men Imo gjorde jobben sin og vel så det. Litt trekk ble det hos dommeren for ungdommelig interesse for makker. Det var spesielt ei GS tispe som luktet veldig godt og som fikk et par minutter med kurtise fra lillegutt! Gunhild tok grep og ga gutten beskjed om hva slags ryper han skulle bruke energien sin på og han tok hintet greit! Det som var litt artig var at han gikk stadig bedre og mer selvstendig utover dagen, og siste del av 2. slipp og 3. slipp var av fin kvalitet! 

Må også benytte anledningen til å skryte av GS Matti til min kollega Stan Furre. Han vartet opp med flotte søk og flott viltfinnerevne. En liten dose dressur så blir det en topphund!

Dommeren hadde følgende å si om Imo:

"I åpent terreng og medvind starter Imo i meget høy fart, flott stil og kraftig aksjon. Revierer godt i god kontakt med fører. Blir i perioder noe opptatt av makker. Senere bekrefter Imo søksinntrykket. En meget tiltalende søker som ønskes bedre lykke neste gang"

Jaktlyst: 4
Fart: 5
Selvstendighet: 5
Søksbredde: 4
Reviering: 4
Samarbeid: 4

Det var Arild Dahl som dømte. En meget dyktig fuglehundmann som ikke ga opp å få premiert UK-partiet før mørket senket seg over Lifjellet!

Vi skal stille Imo på 2 prøver til i venter. Nå vet jeg av erfaring at unghunder kan være litt uforutsigbare, men vi har tro på lillegutt og håper på en premie i løpet av vinteren. Skulle det ikke  klaffe i vinter, så er det nye muligheter til høsten:-)

Imo er klar for slipp nr 3!

Godt med hvile og litt kos hos mamman!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar