søndag 18. mars 2012

Jaktprøve nr. 2

Denne helgen var det klart for et nytt forsøk på jaktprøve for Imo. Grunnet godt trøndersk skitvær har det blitt lite trening i fjellet de siste ukene, men vi håpet at formen fra sist satt inne. Litt i tvil var vi da lillegutt har vist stor grad av "ungdommelig" atferd de siste ukene og har vært litt ute av fokus.

Til tross for at han fikk 4 slipp av dommer så var han ikke helt der han skulle på prøven. Joda, han viste til tider godt søk og god fart, men det ble også en del "tull og tøys" som henging på makker, ufokusert søk og hilseturer inn til fører Gunhild. Det virket rett og slett som om Imo var litt mentalt sliten og ikke orket å holde fokus og trøkk oppe over tid. Gunhild sa etter 2 slipp at han hadde vært veldig sliten i blikket og at øynene hans nærmest hadde rullet rundt i skallen. Vi burde vel kanskje ha spart han de siste slippene, men men unghunder vet man jo aldri....pluteslig er de der de skal igjen. Dog ikke denne gang. I siste slipp hadde han flere sjanser på fugl, men klarte ikke å utnytte det.

Det er selvsagt ingen skuffelse hos oss over at Imo hadde en litt dårlig dag på jobb! Han har jo akkurat fylt 1 år, og det er jo å forvente at han er litt av og på til tider. Det viktigst er jo at han høster erfaring fra jaktprøver og lærer seg å takle det stresset de opplever der.

Vi tok han forresten med en tur på fjellet i dag, og da var det jaggu fullt trøkk i søket igjen selv om rypene glimret med sitt fravær.

Mest action på prøven ble det da Gunhild skulle ta ned hanen på startpistolen etter at Imo hadde en tomstand. Ting gikk litt fort for seg, og det endte med et skikkelig smell samt ørepiping for Gunhild. Vi får kjøpe oss en startpistol og tørrtrene litt hjemme slik at vi unngår varige skader hos fruen:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar