mandag 28. mai 2012

Utstillingsdebut

I helgen var vi på landssamling for Vorstehklubben. En flott helg med gode diskusjoner, trivelige bekjentskaper og flotte vorstehhunder.

Høydepunktet for oss var når Gunhild og Imo skulle debutere i utstillingsringen. Begge er helt uerfarne i ringen, men de har trent godt de siste ukene. Selv har jeg lite å bidra med på det området! Det trengs heller ikke. Gunhild gjorde en flott jobb som debutant og Imo ble bare sånn passe satt ut av masse folk, masse hunder og resten av utstillings-maset. Gi de to litt mer erfaring og litt mer trening så blir de en super duo i ringen:-)

Forøvrig fortjener arrangørene mye ros og ære for et flott gjennomført arrangement!!

Imo er fortsatt litt ungdommelig i kroppen så jeg forventet at dommeren ville poengtere dette. Hvis jeg har forstått det rett så var også hans far, Tsarek, litt treg i den kroppslige utviklingen, så gi han et år til så er nok kroppen der den skal være!

Her er dommerens bedømming: "Under middels stor, noe lettbygd. Meget god type. Edelt helhetsinntrykk, men mangler ennå noe kraft og muskulatur. Noe lite hode, men matcher med lett kropp. Bra hals, noe fremskutte skuldre. God brystdybde, men noe smal. Bra vinklet bak. Noe korte trippende bevegelser. Ennå litt myk pels". Premieringsgrad: Blå sløyfe og "Very good"

Vi må si oss fornøyd med det! Bevegelsene fikses lett med litt mer løpstrening og kroppen kommer som sagt etterhvert!

Ellers går det stort sett på apport og dressur for tiden. Han har nå blitt en bestemt ungdom med egne meninger så vi repeterer litt på grunnleggende ting og jobber jevnt og trutt med nye momenter. Han var på duetrening for noen uker siden og viste litt småheite takter i fugl og ville gjerne gå etter. Han har vært rolig i fugl i hele vinter så vi regner med at vi skal få det på plass igjen med litt terping på sitt under provokasjon. Han er jo en heit ung mann så noen lurvete perioder må man jo regne med! Vi skal jobbe godt med han i sommer så vi har stor tro på at vi får en fin høst med Imo!

Nåe det gjelder Falk så viste han fremgang hos duene til Bertil, men vi har en kjempejobb foran oss fortsatt med den gutten. Jeg snakket med en kar nå på landstreffen som tilbød seg å hjelpe meg litt med Falk. Det tar jeg imot med takk! Jeg når som sagt ikke helt frem til han og trenger litt kyndig hjelp med barten!!

Må, igjen, gratulere Falk's bror, Faio, med premien som beste AK-hund i apport. Han er helt rå:-)

Debut i ringen:-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar