søndag 31. juli 2011

Duetrening og filming på Nyheim 26-29.07

Fra tirsdag til fredag var vi hos Bertil Nyheim på Nærøy. Han har et filmprosjekt på gang ang. duetrening av fuglehund. Det ble filmet alt fra valper til trege reisere og en gal bartegutt.....
Alexander Kristiansen, som driver med KV under kennelnavnet Rypesteggens, stod for filmingen. Hvor mange timer han stod og filmet vet jeg ikke, men utholdenheten var det ikke noe å si på. Heller ikke for Bertil, som sikkert løp et par maraton i løpet av dagene vi var der!

Når det gjelder bategutten, så er det ikke så mye å si.....total galskap som forventet. Får trøste meg med at han er mye roligere i villfugl enn i due....hvis ikke han viser bedring i løpet av sesongen så får vi gjøre om gutten til trekkhund, kløvbærer, turkamerat og koseklump....frem til han er så gammel at han ikke orker mer galskap i fugl;-)

Imo derimot hadde fine dager med duene. Han har vist oss så mye bra at vi forventet en god stand eller tre, men at han skulle vise så gode takter var i overkant. Han virker utrolig fokusert og konsentrert på fuggern og viser tegn til å ha en god nese. Nå er han bare 5 måneder, så det er ingen grunn til å ta av. Det er mye arbeid som gjenstår før vi har en dugenes fuglehund i Imo. Men at det er gode instinkter i gutten er det ingen tvil om!

Det ble selvsagt også tid til god mat og drikke og gode hundesamtaler på kveldene.

Takk til alle som bidro til trivelige dager på Nyheim! Vi kommer gjerne tilbake!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar