mandag 23. mai 2011

Fuglehundtreff på Nærøy!

Da er vi tilbake på Namdalseid etter en knallhelg i regi av Namdal Fuglehundklubb. Det har vært hundeprat, god mat og drikke, duetrening og uhøytidlige konkurranser.

Falk ble trent på duer begge dagene. Vi sliter som sagt litt med at han er for heit i fugl, og avanserer altfor langt før han tenker på å feste stand. Den først økta var ting som vanlig, Falk fikk strålen med lukt og avanserte med skumle intensjoner mot dua. Tilskuerne flirte godt da Falk, i nærkontakt med fuggern, slikket seg forventningfullt rundt munnen. En strihår har alltid matvett:-) I løpet av helga ble han merkbart fastere i stand, så det var fin fremgang å se. Den siste økta fikk han reise med påfølgende sittkommando på fløyte fra meg. Det var godt å se at han respekterte fløyta fint! En god helg for bartegutten!

Imo var egentlig bare med for sosialiseringen sin skyld, men han fikk tilbud om å være med å hilse på dua. Snakk om respons! Lillegutt syntes dua som flakset foran han var kjemepespennende og avanserte med mord i blikket mot den stakkars dua! Fullt fokusert! Stor stas var det da Imo, bare 13 uker gammel, festet en flott og stram luktstand på dua. Det er tydelig mye instinkter i den lille kroppen. Vi gleder oss bare mer og mer til å følge utviklingen hans!

Elles var det en strålende helg i selskap med fuglehundfolket i Namdalen. Det ble pratet og jugd ut i de små timer og det var imponerende av enkelte å møte opp på aktiviteter den påfølgende dagen! Mottoet må være at det bør være flere dager med fuglehundtreff og færre dager på jobb!

Takk for i år!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar