mandag 25. april 2011

Trening og tilvenningstider

Imo har snart vært hos oss i 2 uker og det er nok å henge fingrene i! Vi bruker mye tid på trening og forskjellig tilvenning. Han er så og si husren, men det hender det skvettes litt inne hvis det ligger noe på gulvet som han tydligvis forbinder med "tisseplassen" rundt valpekassa. Heldigvis har han ikke bæsjet inne! Han begynner også så smått å si ifra at han må ut når naturen melder sine behov. Ellers er det full fokus på å lære Imo å slappe av på plassen sin og i buret selv om han ikke er helt i sovemodus. Burtilvenning har tatt litt tid, men det går da så smått fremover. Han sover i buret sitt med lukket dør om natten og det går nå ganske bra. Fortsatt trenger han en liten tissetur i 5 tiden, men det er nok ikke lenge nå til han sover natten gjennom. Det har vært fin fremgang her de siste dagene. I tillegg skal han etterhvert lære å være alene i litt lengre perioder.
En måneds tid med full fokus og hardt arbeid skal nok gi gode resultater.

Imo starter på valpekurs neste uke for å få god sosialisering og grunnleggende dressurtrening sammen med andre hunder. Vi trener mye på sitt, både på kommandoord og signal, innkalling samt NEI og JA. Vi har en "rypevinge" som vi bruker til å stimulere standinstinktet og det går veldig fint. Han har tydelig et godt standinnstinkt og kan stå opptil 20 sekunder før han får et JA signal fra oss. Han er fortsatt en lettlært kar som tar innlæringen raskt og greit.

Vi er også mye i skogen med han slik at han får kose seg og løpe løs i sine naturlige omgivelser. Det er her vi preger han på innkalling da det erfaringsmessig er lettere på et ukjent sted enn rundt huset.

Imo er en trivelig og ganske rolig valp, samtidig som han er ganske bestemt. Vi har noen artige og utfordrende måneder foran oss!!
God fart på lillegutt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar