torsdag 21. april 2011

Nå har lillegutt blitt husvarm

Etter noen særdeles rolige dager har lille Imo blitt husvarm og rampestrekene begynner å komme frem! Heldigvis er det lite tygging og et par gode markeringer fra han far har tatt seg av det lille som har vært.
Ellers har han de vanlige av og på-knappene som valper flest har. Enten høyt og lavt, eller i dyp søvn.
Det er artig å ha han med i skogen. Han er veldig nysgjerrig og suger til seg alle nye lukter og inntrykk. Og løper gjerne noen titalls meter vekk fra oss for å utforske naturen på egenhånd! Og Falk får fortsatt gjennomgå! For min del hadde jeg satt pris på om storegutt hadde markert seg litt, men han er så altfor snill mot den lille plageånden som henger i bart og ører.
Imo må fortsatt ut på tisse og bæsjetur om natten, men nå er vi nede i èn gang per natt. Nå jobber vi med burtilvenning slik at han etterhvert ligger i buret sitt om natten på samme rom som Falk. Det ser ut som han trenger litt tid på å ligge i bur med lukket dør. Vi gikk nok litt for rask frem, slik at vi må litt tilbake til start. Skjønner nå hvor priviligert jeg var med Falk som fra dag èn sov hele natten, var husren på to dager og sov pent og rolig i buret sitt i bilen mens jeg var på jobb fra dag fire. Blir litt mer jobb med Imo før vi han kommer så langt. De er så utrolig forskjellige disse valpene, så man må finne den rette "medisin" for hver enkelt.
Vi har kommet godt igang med preging på sitt og innkalling. Han lyder navnet sitt og sitter fint på kommando når vi har god kontakt med han. Det å gå i bånd går også rimelig bra! Jaggu er det mye jobb med en valp, spesielt når vi har en bartegutt som gjerne tar frem valpen i seg og kaster seg med i leken....
Blir noen spennende måneder fremover!

1 kommentar:

  1. Hællan! Nudelig den lille da:) Selvom det selvfølgelig er helt sprøtt å gå til anskaffelse av en hund uten skjegg. Men med tid og stunder kan det jo selvfølgelig hende den skjeggløse kan brukes til noe den og... foruten å være søt altså:)
    Mvh. Anneli og bartene

    SvarSlett