søndag 11. september 2011

Abstinenser og forventninger!

Må innrømme at jeg får til dels kraftige abstinenser når jeg leser på Facebook om alle som har lykkelige jaktdager! Her i huset er det et "mellomår" da vi har en hund som er litt for ung og en som er litt for gal.......Imo viser oss på trening et stadig bedre søk, men har ikke våknet helt i fugl ennå. Noe som selvsagt er forventet da han bare er drøyt 6 mnd!

Falk er som han er......søker som en gud, finner fugl på fugl....men tar stand så nærme fuggern at han presser de opp. Må si at jeg er litt forvirret og rådløs når det gjelder Falk sin atferd. Forstår rett og slett lite av det. For det første når det gjelder standen: uansett vittring, enkeltfugl eller kull på 15, sterk eller ingen vind, motvind eller medvind, så tar Falk konsekvent stand maks 2 meter fra fuglen(gjerne nærmere...) Ved to tilfeller har jeg sett klart at fuglen har gått før Falk har rørt seg i standen. For det andre: når Falk har presset opp fuglen er han helt uinteressert i dem! Et blikk eller to på fuggern og så er det nesa i bakken for å nyte godluktene på setet. Forsåvidt positivt at han ikke går etter, og han sitter greit på fløyte selv på avstand...men hjelper lite sålenge han skal så j....g nærme.
Hvis noen som leser denne bloggen(mener det er noen med god erfaring med fuglehund innom sidene i ny og ne)som har en god forklaring på atferden så send gjerne en kommentar! Alle tips tas imot med takk! Jeg gir ikke opp denne fabelaktige søkeren og viltfinneren før mannen med ljåen banker på døra....!!

Så foreløpig får vi satse på at Imo viser større fuglevett når han etterhvert får de riktige koblingene! Vi skal en tur til Grong i slutten av september og en tur til Snåsa i oktober. Det er fristende å slippe han hele tiden, men vi skal beherske oss og matche lillegutt forsiktig. Slik vi ser det er det til vinteren at han skal vise oss hva som bor i han.

Uansett!! Fortsatt skitt jakt til de som er ute i fjellheimen! Snart er det vår tur:-)

P.S Har fått et hyggelig tips her på siden, tusen takk!, om bruk av duetrening! Det har jeg prøvd, med en svært dyktig instruktør, uten at det fungerte noe særlig for Falk.....tror instruktør Bertil Nyheim var litt rådvill han og etter å ha gjort sitt beste med dyret i noen dager;-)

P.S.S Falk har nå, bare for å være sikker, fått en kur for nesemidd. Greit å sjekke at nesa er i orden, selv om har har mine tvil om dette er problemet. Svaret får jeg til helga når kuren er over og vi skal på jakt.....det er lov å håpe:-)

2 kommentarer:

  1. Hei,
    jeg hadde trent han på tamfugl. Begynt med duer, for da vet du hvor fuglen ligger. Det går an å lære dem at de ikke skal gå så nært ved å stoppe dem i dét de sklir fram. Bestem deg på forhånd hvor langt unna du vil ha skal stoppe og stopp han der. Dette problemet vet jeg om flere som har hatt, og som har fikset det på denne måten!

    Lykke til :o)

    SvarSlett
  2. Jag letar hane till min tik och hamnade på denna blogg när jag googlade på stakkhaugens. Om jag var du hade jag talat om ordentligt för hunden att han gör fel som stöter fågel om jag är säker på att hans luktsinne är ok...dvs inte har noskvalster eller halsinfektion. Det finns en risk att han kan bli trög i avancen men jag jobbar hellre med det än har en hund som jag inte får skjuta för. Så tänker jag.
    Lycka till!
    Mvh Hanna och Fjällbrisens Gira

    SvarSlett