søndag 2. oktober 2011

Tjuvradden Imo!

Da har september blitt historie, og våre firbente er noen erfaringer rikere. Falk skal jeg ikke bruke så mye plass på...sjarmtrollet er seg selv fullt og helt, og behandler pippen like hardt og brutalt som før. Ingen fremgang å spore der dessverre!

Når det gjelder Imo, så er det en ting som han virkelig har fått fokus på....nemlig lemen. I områder med mye smågnagere er det temmelig håpløst å få han til å fokusere på fuglejakt! Svært effektiv er han også som lemenjeger, og de går ned på høykant!

Han har ikke våknet helt i fugl ennå, men etter en tur til Namsskogan i går så har det vært fremgang. Der fikk han lukte på mye godlukt og hadde noen gode markeringer utover dagen. Rypa var skjær,så det ble kun lukt av ferske seter, men det satt tydelig sine spor. Han fikk også tatt en fin synsstand på en nyskutt rype. En flott dag til fjells for Imo.

Vi tok en fjelltur med han her på Namdalseid i dag. Heldigvis rimelig lemenfritt. Og han viste oss sitt beste søk så langt. God fart, god bredde og fin reviering. Jeg har stilt med Falk i UK og sett endel bedømminger, og fra det jeg kan huske er det liten tvil om at det han viste i dag var premieringsverdig! Vi fant dessverre ikke fugl, men halen gikk som en pisk til tider og han markerte mye mer på lukt enn jeg har sett før! Snart kommer nok den første standen!!

Og han er en frekk liten tyv lille Imo! På fjellet i går hadde Andreas Bjørn akkuratt skutt en rype som hans glimrende GS Faun var i ferd med å apportere. Og hva gjør Imo? Jo, han løper bestemt bort til Faun, rapper rypa rett ut av kjeften hans og piler avgårde.....Gunhild fikk tak i tjuvradden til slutt og da hadde han allerede forsynt seg godt av rypa! Brystene hadde han heldigvis ikke rørt, så de ble til en utsøkt middag:-) Andreas tok det hele sporty og med godt humør, mens eierene av tjuven var en smule flaue.....Vel, vel...får sette det på kontoen for stort viltbegjær og topp konkurranseinstinkt:-)

Legger ved et par bilder av Imo i stand. Det første er fra i går, og det nederste er fra han var 8 uker. Han har vokst godt, men standen er fortsatt stilfull:-)Imo i synsstand på rype

Imo, 8 uker, i stand på vinge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar