tirsdag 23. august 2011

Hundetrening til fjells!

Mens andre kjører Norge rundt på jaktprøver, tilbringer vi tiden med å prøve å få skikk på barten samtidig som vi gir Imo den første smaken av rypesøk i fjellet.

Falk hadde  i dag en "blindstand" hvor han holdt standen i minst 30 sekunder før han løste ut av seg selv og startet på utredningen. Og hvorfor nevner jeg en så triviell ting? Fordi den situasjonen betyr jubel i stua, hipp, hipp, hurra og et bredt smil hos den fortvilede eier......FORDI....så lenge har aldri Falk holdt standen før!! Det normale er ca 5 sekunder før han braser avgårde etter godlukten, fuggel eller ikke fuggel! En slik situasjon gir et lite håp om vi er på rett vei i arbeidet med bartegalskapen! Vi tar med det positive vi finner i hundehverdagen:-) I tillegg synes jeg det er mer fokus i søket hans i år. Han går fortsatt stort og intenst, men det er mer mening og plan i det han driver med, og han holder bedre kontakt! Så kanskje er det håp.......

Imo synes jeg begynner å vise fin søkstendenser. Han bruker nesa fint og gjør mye riktig i forhold til vind. Han slipper seg ut i slag opp mot drøye 100m. I og med at han er 6 mnd er jo søket preget av det, med en del surr og rør i buskas og noen kunstpauser her og der, men vi er fornøyd med måten han utvikler seg på! Blir spennende å se hva høsten bringer:-)

Under har jeg lagt ved en liten snutt med Imo i fri utfoldelse! Litt så som så med kvaliteten på filmen, men han skimtes nå der han entusiastisk avsøker et par kratt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar